Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Myslím, že dnes, našimi hlavními zbraněmi musí být občanské sebevědomí, aktivní přístup k společenským událostem a neustálé sebevzdělávání"

.................................................

S tímto plně souhlasím. co jste napsal. R^

Je třeba aktivních lidí co nesedí doma a zajímají se o zvou zem a vlast.

Netečnost a lhostejnost je hrozná vlastnost.

Já jako MORAVAN podporuju všechny aktivity,které navrátí mé rodné Moravě opět důstojnost a práva jaké si zaslouží. více na:  zamoravu.eu :-)nebo:  moravane.eu

0 0
možnosti
VH

Ke kooperetivům:  Ano - některé studie tvrdí, že tato uskupení mají vyšší produktivitu práce. Srovnávájí podle   t r ž e b   na pracovníka.  No jo - ale největší tržbu na pracovníka bude mít firma, která nakoupí počitač a pak ho jen zabalí a přibalí (rovněž zakoupený) návod k použití. Rozumným kriteriem může být buď zisk (řekněme včetně příjmu zaměstnanců) nebo přidaná hodnota.

0 0
možnosti
VH

Můžete nám sdělit, proč mažete příspěvky?  Nebo tak se projevuje  "sebevědomí"???

0 0
možnosti
Foto

Osobní urážky nepatří do do slovníku slušnýcj lidí !!

1 0
možnosti
VH

Máme občanskou ústavu. Nechceme odvolávat politiky každý měsíc. Stačí, že volební období je relativně krátké (reálná práce vlády trvá sotva 2 roky, pak už je příprava k dalším volbám).

  Nepředpokládáme debilně, že v referendu zvolíme lepší lidi, než jaké volíme v jiných volbách (proč by tomu asi mělo být?).  Nemyslíme, že zrovna Popelka vybere správné kandidáty.

   Nechci bojovat za "změnu" ekonomického systému (či "změnu" čehokoliv).  Jsem ochoten bojovat za přesně popsaný a reálný systém, to ano. Za "změnu", o níž nikdo netuší, jak vypadá v žádném případě  nikoliv.

   Tak  t o t o  je   m ů j    s  e  b  e  v  ě  d  o  m  ý     p o s t o j.   Sebevědomí není bezmyšlenkovitá účast na jakési demonstraci.  Sebevědomí není (ač se nás soudruzi 40 let snažili přesvědčit o opaku) zařvat si na náměstí.

0 0
možnosti
JP

no, a neslo by to treba tak, ze vy a vam podobni si budete uzivat toho "jineho ekonomickeho systemu", a ja s dovolenim zustanu u toho kapitalismu ? a popravde receno, ja u toho kapitalismu hodlam zustat i bez nejakeho toho pripadneho dovoleni, to jenom tak aby bylo mezi nami uplne jasno ...

1 0
možnosti
Foto

No kdyby bylo po vašem a kooperetivy, neboli podniky vlastněné samotnými zaměstnanci, měly u nás podporu jako velkokapitál, klidně bych souhlasil. Ostatně už nyní to v jiných zemích funguje např. Španělsko, USA, GB. Všechno má svůj vývoj, ale už nyní se ukazuje, že kooperativy jsou výkonější a konkurenceschopné stávajícím. Kapitalismus je svou tradicí (myšleno mocnými promyšleně vsouváno lidem do vědomí) v lidech hluboce zakořeněn. Proto bude ještě dlouho trvat, než lidem dojde, že existuje spravedlivější systém :-)

0 0
možnosti
RK

Koukám, autor mi smazal příspěvek;-D

2 0
možnosti
Foto

Osobní urážky do slušné diskuze nepatří!!

0 0
možnosti
LV

Kapitalismus existuje od 16. století a je velmi životaschopný. Na rozdíl od "alternativ", ke kterým vyzýváte. Různé socialismy, lidové demokracie, džamahírie a další pokusy o jakousi "alternativu", z drtivé většiny už zkrachovaly, nebo jsou v konečném stádiu. Viz Kuba nebo Severní Korea. Dokonce i největší současná bašta "socialismu" - Čína - opustila socialistický model ekonomiky a komunisti v Číně zvolili prakticky stejný způsob symbiózy komunisticko-nacistického držení politické moci a kapitalistického fungování ekonomiky, jaký používal Hitler a jeho nacistická strana v předválečném Německu.

Ostatně, co se týče alternativy ke kapitalistickému modelu můžete zvolit formu družstevního vlastnictví. Všichni vy přesvědčení "alternativci" můžete sdružit veškeré své prostředky, um, schopnosti, znalosti a invenci, a úspěšným kolektivním hospodařením, kde si bude spravedlivě rozdělovat plody vaší společné práce, můžete přesvědčit ostatní váhavce a správnosti své cesty.

A k vaší "odvolatelnosti politiků". Holešovská výzva neustále mele dokola o odvolatelnosti politiků referendem, ale dodnes jste nepředstavili jediného politika, který by měl ty odvolané nahradit. Jak chcete po rozumných a inteligentních lidech, aby odvolali vládu a poslance, když nemáte nikoho, kdo by se toho ujal????

Rok a půl se tato elementární otázka opakuje ve všech diskuzích pod vašimi texty, a rok a půl se blábolivě vyhýbáte jednoduchéa jasné odpovědi. Vy totiž nikoho takového nemáte. Ten váš model je totiž natolik nesmyslný, že se nenajde nikdo soudný, kdo by vaši nabídku na politickou angažovamost podle vašich představ přijal.

...

4 0
možnosti
PK

Tak z principu je to trochu jinak- kapitalismus byl definován v 16. století... reálně praktikován byl už dlouho předtím...

A nutno podotknout jednu věc... Čína se ani nesnažila opisovat od Hitlera... ten prohrál a to oni dělají neradi... oni opisují jenom to co funguje- současný politicko-ekonomický model číny je stejný jako tam byl několik tisíciletí- jediný reálný rozdíl je že místo 1 císaře tam sedí nějaké UV... ale vládne úplně stejně jako Císaři před 2 tisíciletími.

A nemůžou- aby skupina byla efektivnější než jednotlivci tak musí být v první řadě dokonale sehraná- a výkonnost a výsledky  (síla a slabost) každého jednoho jedince v dané skupině musí být všem ostatním dokonale známy a nesmí se maskovat. (ovšem pokud to uděláte tak si zase z principu rozložíte skupinu pokud budete odměňovat všechny rovnoměrně- to ty výkonnější demotivuje... viz např Kibucy kde prostě další generace o rovnost nestojí když po ní všichni chtějí vyšší výsledky) Z čistě empirického hlediska takový pokus nikde nefugoval... pro mravence by asi fungoval... ale lidská rasa na něj nemá genetické předpoklady.

A čistě z principu... ona spousta politiků momentálně vykonává činnost u které by nám bylo lépe kdyby jí nevykonával vůbec nikdo... takže dost jejich míst by se bez náhrady zrušit dalo...

Já osobně bych navrhoval aby se ve volbách dal odevzdat "prázdný hlas" tedy hlas pro prázdnou židli na danné pozici. Pokud by takových hlasů byla nadpoloviční většina třeba při volbách do senátu tak by bylo jen 80 senátorů ale 1 by se vždy počítal jako přítomný zdržující se hlasování... pokud by sme jich zvolili takto 41 bylo by možné senát zcela rozpustit...

2 0
možnosti
HM
Foto

Když už jste to načala, tak to dokončete.;-) Každé malé dítě se ptá, proč. Demokracie je o neustálé diskuzi:-)

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2362x
Sám nejsem nic, mezi lidmi existuji www.hzpd.cz