Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
4

47kaolin

19. 2. 2012 19:53
S knedlíkem v krku

příspěvek pana Štikovce nemohu hodnotit protože si v mnohém protiřečí.Komunismus není a nemůže byt poražen to je jen cesta a jmeno Marx se bude jistě pamatovat i za mnoho dalších století naproti tomu jména jako Klaus,Topolánek nebo Havel zapomene i příští generace.Často si vzpomenu na větu kterou jsem slyšel někdy v 80-tých letech,že dvě cesty vedou ke sbratření lidstva je to cesta násilí (myšleno komunizmu) a cesta Krista.Tyto dvě věci byly stavěny proti sobě jakoby se navzájem potíraly a byly si nepřátelské.Ano možná to tak vypadalo v té době ale z historie vidíme že to i když ne úplně a taky v jiné formě úspěšně fungovalo.Dokonce kdyby v roce 1968 přálo naší zemi trochu štěstí mohli jsme si to ověřit na vlastní kůži.

0 0
možnosti
B

Bodlináč

19. 2. 2012 19:22
Příčina společenské krize

Příčinou společenské krize jsou politické strany - nástroje moci menšiny. Zbavení moci politických stran je základní podmínkou sanace společnosti. Stačí k tomu jediné. Moc jim prostřednictvím voleb prostě nepředat. Komu ji předat? Nikomu. Ponechat si ji. A koho zvolit - pověřit výkonem své moci, svých rozhodnutí?  Ty které známe. Moc musí zkrátka a dobře zůstat trvale dole - v lokálních společenstvích (místních a městských částech obcí a měst). Právě ta mohou plně a přínosněji, transparentně a adresně nahradit politické strany. Cesta ke skutečné demokracii nezačíná na náměstích cinkání klíči, ale v lokálních společenstvích konkrétní společensky emancipační čiností - revoluční společensky emancipační proces.

0 0
možnosti
K

kaktusak

19. 2. 2012 19:15
Ano, reálný socialismus se v mnohém odchýlil

od původních idejí. Ale přesně totéž platí o reálném kapitalismu (blíží se akorát těm pravicovým ideologiím, které hlásají zákon džungle bez pravidel).

Tak by mě zajímalo, proč se tedy všechna ta "moderní demokratická levice" tolik vymezuje proti reálnému socialismu a přitom akceptuje reálný kapitalismus.

Sovětský model zatím jediný dokázal uvést v život a řadu desetiletí celkem úspěšně provozovat alternativu ke kapitalismu. Všichni ostatní se zmohli akorát na kolaboraci s pravicí, okořeněnou salónními řečmi.

1 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

19. 2. 2012 16:12
Strčte si svou přímou demokracii za klobouk

, Štítkovče. Ta nemůže v zásadě fungovat jinak, než demokracie nepřímá - tedy katastrifálně. Radějis e snažte spolknout ten knedlík v krku, neboť změna směrem k socialismu je životně nutná !

4 0
možnosti
PM

petrik1960

19. 2. 2012 18:19
Re: Strčte si svou přímou demokracii za klobouk

ještě, že to nemyslíš smrtelně vážně. ujo.

0 0
možnosti
HAH

haslbauer A.H. Ohřeplavec

19. 2. 2012 15:26
Dobře fungující mozek,

chlapče, Vám závidím. I já mám knedlík v krku, jen nevím, zdali bramborový nebo houskový. To ale nebude hrát žádnou roličku. Zdraví kolega bloger, snažící se být APOLITICKÝ, jelikož mě tato vyhnala z domova. Proto pozdrav posílám z nedalekého Norimberku. Horst zvaný DOMA KOCOUREU

0 0
možnosti
AA

svedek casu

19. 2. 2012 15:25
Karma

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2362x
Sám nejsem nic, mezi lidmi existuji www.hzpd.cz