Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

To si zase od katolíků schytáte, už se to tady jejich kritikou začíná hemžit

0 0
možnosti
AZ

tak když tady pana Husa politicky "znásilňuje", tak co jiného čekáte? :-P

2 0
možnosti
KL

ale jak tomu budeme rikat, kdyz vetsina neco sebere mensine a v naslednem referendu si to necha posvetit jako spravnou vec. kradez tedy asi ne, ze by znarodneni?

1 0
možnosti
MT

Tehdy to ovšem nebyla tak úplně menšina, pokud tedy nebudeme brát v potaz obecně zažitou lež, že církev jsou jen nějací preláti. Je to asi jako kdyby strana a vláda vzaly všem obcím budovy obecních úřadů, udělaly z nich teletníky a obcím vzkázaly, ať se zastupitelstva scházejí třeba u starosty doma. Nebo kdyby jim vzali školy a ať se děti učí u pana učitele v bytě - vždyť dětem škola přece nepatří.

0 0
možnosti

Karma s podtržením!

Jan Hus, jako jeden z prvních odhalil špínu církví, jejich historickou nenasytnost, včetně touhy po moci a po ovládání lidí.

Měli bychom využít toho, že většina našich lidí se nenechá ovládat církevními bludy, kterými by nás církve nejraději vrátili do středověku. Náboženská představa o příchodu ráje na zem, překonává i komunistický ráj. 

Nevracejme se zpět!

Budoucnost nám nepřinese žádný smyšlený Bůh, ale mi sami svojí prací a životem v souladu  se zákony přírody, protože příroda kolem nás je náš skutečný Bůh.R^

1 4
možnosti
PS

Máte pravdu, takto si církev J.Kristus nepředstavoval! I v poslední větě máte pravdu, naším životem v souladu s přírodou vlastně naplníme Boží vůli, což je smyslem našeho bytí zde.

0 0
možnosti

Církev Husa pouze exkomunikovala, upálit ho nechal císař Zikmund, protože brojil proti světské moci. Hus chtěl zavést teokracii. Žádný osvícenec to nebyl. Byl to malý, tlustý a bohatý dogmatický klerik.

3 4
možnosti

Vladislave Štitkovče!

Promiň, ale vnímám Tvůj text jako zneužití mistra Jana Husa.

Mistr Jan Hus nebyl reformátor společnosti a mluvčí chudých, jak se snažili interpretovat jeho osobu komunisti a dnes snad i Ty.

Mistr Jan Hus byl členem křesťanské společnosti, ale následovat Ježíše Krista začal zjevně po studiích a v době, kdy byl rektorem Karlovy university. Následoval Ježíše Krista bez ohledu na svoje společenské postavení. Jako poctivý následovník Ježíše Krista usiloval o obnovu Jeho Církve svaté. A když šlápnul mocným na kuří oko, zákonitě následoval Ježíše Krista i v Jeho smrti.

Odkaz mistra Jana Husa spočívá v úctě k Bohu, úctě k Ježíši Kristu, úctě k člověku, úctě k Pravdě, úctě k Lásce, úctě ke Svobodě a úctě ke Spravedlnosti. Jako poctivý následovník Ježíše Krista usiloval o reformování Církve svaté. A to, že nebyl zavzat mezi svaté reformátory Církve jako byli Benedikt, František a další, a místo toho byl potupně upálen, stejně potupně jako jeho vzor Ježíš Kristus byl potupně zabit ukřižováním, to byla nejspíš jen nepříznivá shoda náhod.

Pán Bůh si poctivého následování Ježíše mistrem Janem Husem bezpochyby všimnul a čím více půjde i Církev katolická v Božích šlépějích, tím více bude oceňovat všechny následovníky Ježíše Krista. Mistra Jana usaHHuHusa začíná oceňovat již dnes. :-)

3 1
možnosti

Hezká glorifikace...

1 0
možnosti
JL

I kdyz v celku vas clanek jsou podle mne jen fraze, plne s vami souhlasim o snaze dat obcanum nastroje tu "politickou elitu" trochu kontrolovat. Verejne hlasovani je jeden z tech nastroju. Dalsi je na stole ve snemovne, prima volba starostu a primatoru!! Co tak "prima volba" vsech volenych politickych zastupcu? Je vsak nutne tem novym myslenkam dat dobry zaklad pravidel. Viz prima volba prezidenta! Prezident nema dnes vyhranene "mantinely", jak se v dnesni dobe rika, tak se vsichni dohadujeme co smi a co nesmi. Vse musime udelat tak, aby novy Hus nemusel byt upalen jako kacir. Prosim, odpuste mi tuto frazi. Nic lepsiho me nenapadlo.

1 1
možnosti
MT

Je otázka, jestli pan autor tuto problematiku někde studoval, nebo si ji pamatuje ještě ze střední školy od soudružky profesorky. Nějak se v tom nevyznám - buď obdivuje Husa a pak se mu krádež čehokoliv (byť posvěcená zmanipulovanou většinou) musí hnusit  nebo je to jen další zneužití již stokrát omílaných polopravd a lží, vycházejících z těch 5% informací o Husovi, které byly dostupné v době Nejedlého.

1 0
možnosti
JH

J18a73n 92H29l20e54d35í72k

8. 7. 2014 22:26

Jan Hus znetvořen na čs kult, z polovice nepravdivý, z polovice upravený, v  úpravě čs jazyka byl dobrý a objevný, v úpravě církevní hierarchie posedlý ďáblem, bez křesťanské pokory, sebestředný prokurátor, neomylný totalitář, kdo nesouhlasí se mnou je lump a grázl,- a podle současníků, malé, silně podsadité postavy s lalokem a červeným nosem.

6 6
možnosti
Foto

Pane Hledíku, historicky přesnéR^R^R^R^

3 2
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2362x
Sám nejsem nic, mezi lidmi existuji www.hzpd.cz