Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Za prvé kecáte v tom, že u nás družstva nejsou - těch zemědělských je u nás stále dost, stejně jako bytových. Za druhé - proč tu nejsou družstva výrobní (čo školní apod.)? Český člověk, který má morální hodnoty zdevastované 50 lety totality, není schopen kooperace - během několika málo měsíců by se členoé družstva rozhádali - někdo by se snažil si něco nakrást, dalšímu by se nelíbilo, že dělá víc než ostatní (nebo si to apsoň myslí) atd.. Družstva u nás nemají perspektivu i proto, že skutečně schopný člověk by na nich prodělal -  skupina máloschopných nikdy nic pořádného nevydělá.

1 0
možnosti

Mimořádně souhlasím.

0 0
možnosti

J82o83s71e52f 48N19o32v54a14k

19. 1. 2014 13:14

pane kolego do druzstva vstupuji tak, ze mu odevzdam svuj majetek a zaplatim clensky podil, z druzstva vystupuji tak, ze vlozeny majtek nedostanu nikdy zpatky, ten je "druzstevni" , jedinym mym vlastnictvim, co m i vrati je tech par korun clenskeho podilu.

opravdu nevim, kdo by doopravdy stal, ci mel stat o to, aby dobrovolne prisel o SVUJ majetek, jedina mozna cesta byla komunisticka kolektivisace. lec ve 21.stoleti nevidim duvod, proc by se tyto hromadne majetkove loupeze mely znovu opakovat.

2 0
možnosti

Může to být i jinak: 

Zdražování potravin je v ČR nejvyšší v Evropě, hlásají články médií. Ovšem nejen zdražování, ruku v ruce s tím upadá kvalita. Co se s tím dá dělat ?

Družstvo Kompot

Jde o Komunitní Potraviny, občanské sdružení provozující produkční zahradu u Prahy. Od roku 2013 produkuje zeleninu pro cca 50 rodin. Na ploše 6 000 m čtverečních, tedy cca 3 měřice. Přebytky, které nezkonzumují, nabízejí k prodeji formou bedýnek. Jsou to družstevníci, mají podíl na pěstování – produkci zisku. Jednou za rok se musí zúčastnit zasedání, kde se i rozhoduje, co a kolik se bude pěstovat. Pracovníci jsou brigádní, nebo dobrovolní. Hnojí výluhem z kopřiv. Bez chemie.

Společné nákupy

Lidé se dnes začínají spojovat ke společným nákupům. Třeba několik rodin koupí a porazí tele, nebo prase. To je jiná kvalita ! Jen na Valašsku se chová asi 20 000 ovcí. Prodávají se v ceně 1000 až 1700 Kč / kus. http://www.jakbydlet.cz/clanek/482_bedynky-zelenina-pro-rodiny-trh-domacich-potravin.aspx Družstevnictví mělo v našich zemích i obrovský vliv na elektrifikaci. Vzniklé družstvo si koupilo transformátor,....

1 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2362x
Sám nejsem nic, mezi lidmi existuji www.hzpd.cz